Ta en seglingssemester


Att vara ute till havs på en segelbåt är en sorts frihet som är svårslagen av någon annan aktivitet. Har man ett intresse för segling bör därför en seglingssemester vara något som verkligen lockar. Här kommer några tips kring just detta.

För att ta en seglingssemester behöver man inte äga sin egen båt, även om det så klart hjälper och låter en bestämma mycket mer kring resan själv. Beroende på hur lång semester man kan ta kan man antingen hyra en båt här i Sverige och segla själv till varmare breddgrader, eller så reser man söderut och hyr en båt på plats.

Är man inte en erfaren seglare själv är hoppet inte förlorat. Det går nämligen även att hyra något med en segelbåt och låta dem ta ut en på havet. Nu får man ju inte kanske fullt samma känsla av frihet som att styra sin egen båt. Men på den ljusa sidan kommer man kunna spendera mycket av sin tid av att bara njuta av upplevelsen.

Se till att vara noga med kläderna under segling. Temperaturen kan variera ganska mycket och snabbt. När solen väl ligger på blir det väldigt snabbt hett, men när den går in i moln svalnar det minst lika snabbt. Att ge sig ut med bara t-shirt och ett par shorts är något man därför snabbt kommer att ångra. Använd istället tunnare lager som är lätta att ta av och på sig.

Underhållning ombord är också något man kan ta och tänka på. Att få perfekt väder varje dag är kanske lite väl mycket önsketänkande. När vädret går emot kan det vara härligt att gå ned i hytten och kanske spela lite kort. Det finns riktigt roliga sådana man kan lära sig på förhållandevis kort tid och spendera tiden med.