Stora segeltävlingar i Europa sommaren 2016


Under de varmare månaderna på året går ett antal stora europeiska seglartävlingar av stapelnKappseglingarna kräver vanligtvis en viss startavgift och anordnas oftast av ett större segelbåtssällskap. För att kvala vidare till EM och VM ska de fyra senaste Grand Prix regattorna rankas inom vissa datum enligt NOR.

SailingEuropean Laser Championship 2016 kommer att köras i Hvar, Kroatien. Totalt kan 400 sjömän delta i tävlingen och det finns ingen platstilldelning per land. Detta öppna mästerskap kräver att en ansökningsblankett fylls i för att seglarna eventuellt får delta.

Den österrikiska tävlingen Offshore Championship, organiseras av Pitter Yachtcharter och det österrikiska seglarförbundet. Tävlingen körs med både män och kvinnor under samma villkor. Det finns delmoment för alla, varierad navigering runt öar, korta turer runt bojar och ett speciellt race för kryssare.

Segel VM – Hyères TPM samlar  de bästa internationella konkurrenterna i en segeltävling som hålls i Frankrike, Tävlingen sträcker sig över 10 dagar och är Frankrikes största segeltävling med flest deltagare och flest antal deltagande länder.

Kieler Woche är en kappsegling på Kielfjorden i Kiel som infaller i slutet av juni. Tävlingen anses vara den största segelsportshändelsen i dag och drar ungefär 3,5 miljoner besökare. Windjammer Parade avslutar festivalen med att alla sorters fartyg och båtar går ut i Kielviken tillsammans.