Stora segelprofiler från Europa


Segling är en sport som under åren bara har blivit mer och mer populär. Det arrangeras ständigt nya tävlingar över hela världen och intresset för segling är högre än det någonsin varit förut. Om man kollar tillbaka i seglingens historia kan man hitta många stora namn på kända tävlingsseglare. Nedan kan du hitta en lista på några av de största och mest kända namnen på segelprofiler från Europa.

sailingDet finns flera värdiga kandidater till vem som är nutidens bästa seglare men enligt många så är det fransmannen Loïck Peyron. Den franska seglingslegenden Loïck Peyron har under sin livstid vunnit flertalet olika seglingstävlingar. Han är bland annat känd för att ha vunnit tre stycken OSTAR/Transat tävlingar. Med flera vinster från olika tävlingar över hela världen ryktas det att det inte finns någon form av segling som Peyron inte har bemästrat. Hans senaste vinst var 2014 Route du Rhum där han satte ny rekordtid.

En annan känd segelprofil är Sir Charles Benedict Ainslie som kommer ifrån storbrittanien. Denna brittiska tävlingsseglare är en av de mest framgångsrika seglare inom den olympiska historien. Ainslie har vunnit medaljer på fem OS i följd från 1996-2012, inklusive guld i de sista fyra. Han började att segla när han var åtta och började tävla när han var tio år gammal. Hans första internationella tävling var vid 12 års ålder.