Solskydd under seglatsen


Det finns inget härligare än att segla på havets vågor under blå himmel och smäktande sol. Vinden i hår och segel. Ljuset som blir reflekterat på ett helt magiskt sätt samt doften från havsbrisen. Det låter underbart, eller hur? Men låt inte en dag på havet bli en dag när din hud blir bränd i solen. Skydda dig istället mot solen vackra men farliga strålning. Ta en titt på denna sida för bra alternativ.

Bästa skyddet mot UV-strålning

Det allra bästa skyddet mot UV-strålning är givetvis att inte alls befinna sig i solen. Men det är oftast tråkigt! Täck istället din hud så mycket som möjligt, med kläder eller solkräm. Helst båda delarna. Kläder i svart eller mörka färger skyddar mot sol. Bär därför material som linne, silke eller bomull för att inte behöva svettas. Använd dessutom en hög solskyddsfaktor som du smörjer in dig med flera gånger om dagen.

För dig som seglar

På havet är det extra viktigt att tänka på skydd, eftersom solens strålar blir reflekterade mot vattenytan, samt att trots vinden tar solen lika bra som vid stiltje. Glöm inte heller kepsen, solhatten eller solglasögonen! Sätt dig inte heller i hytten mellan tolv och tre på dagen för att slippa bli helt stekta i solen. Ha en härlig seglats!