Sköta hygienen ombord


När du är ute på sjön i en vecka eller mer och trängsel uppstår med andra i en båt, är hygienen oerhört viktig. Seglar du också i täta seglarkläder börjar du snart svettas. Det enda som hjälper då är en dusch. Finns det en dusch ombord så är det inga problem, om det inte finns får man ta till andra smarta lösningar. En portabel dusch som går att hänga i ett träd eller dessutom i segelbåtens rigg fungerar alldeles utmärkt.

Duschtvål

Ibland kan det vara knepigt att använda en vanlig tvål i saltvatten. Den löddrar sig helt enkelt inte vilket däremot duschtvål gör. Du behöver mer än bara tvål, hudvård är mycket viktigt då du vistas på sjön. En fungerande solskyddsprodukt och återfuktning av huden efter en dusch behöver du ha. Köp i god tid det du vill ha, handla hemma i lugn och ro på internet för att skaffa det som behövs.

Varför inte bada

Det naturliga vore kanske ändå att hoppa i och bada för att tvåla in sig och bli ren. Planera badet så att du säkert kan komma upp i båten igen. Ett annat tips är att inte bada ensam. Det finns många tips om hur du ska kunna bada säkert.