Segla till Ulvön


Ulvön är en otroligt fin ö belägen i Örnsköldsviks skärgård och ett fantastiskt fint mål för en segeltur, som inte enbart lockar det lokala båtlivet utan väldigt många fler båt- och segelentusiaster än så.

Genom att ge sig iväg på en seglats till Ulvön så kan vi lova dig att man kommer att få vara med om norrländsk skönhet när den är som bäst. Få vet nämligen om detta men skärgården i närheten av Örnsköldsvik i Höga kusten-området hör faktiskt till en av Sveriges riktiga pärlor! Väl förtöjd vid någon brygga går du enkelt i land och kan på ön uppleva allt ifrån de äldre pittoreska husen till fantastiskt mat på någon utav de tillgängliga krogarna. Ulvön är nämligen känd för fantastiskt matkost, inte minst om man ser till surströmmingen som varje år dukas upp för alla taggade gäster.

När man väl känner sig nöjd med sin vistelse så rekommenderar vi även ett besök inne i Örnsköldsviks gästhamn. Denna har en gång i tiden fått betyg som Sveriges finaste, något vi inte vill uttala oss om, men den lär åtminstone ligga i toppskiktet tillsammans med många andra fina stadshamnar.

Du lägger enkelt till med din segelbåt och kan till och med unna dig en eller två nätter i Övik i nära anslutning, vilket dessutom ger dig en bra chans att uppleva lite av stadens uteliv under sommaren, som till stor del centreras just till hamnstråket.