Segla längst västkusten


Under de varma sommarmånaderna är Västkusten ett av de populäraste turistmålen för oss svenskar. Dessutom söker sig många norrmän, danskar och tyskar sig hit.

hus-och-fyr-pa-koon-marstrand-archipelago-in-sweden

En del av platserna går att nås med bil, men om du vill uppleva den fantastiska naturen och skärgården finns det inget som slår att kryssa dig fram med en segelbåt över ett solglittrande hav.

Marstrand

Om du tycker om segling så är Marstrand ett av de självklara stoppen på västkusten. Under sommaren arrangeras ett antal större tävlingar där alla i den svenska seglingseliten samlas, till exempel under Match Cup Sweden som arrangeras vecka 27 . Marstrand ligger nära Göteborg, vilket gör att många även tar sig hit med bil för att njuta av atmosfären och ta del av nattlivet.

Fjällbacka

Det här gamla fiskarsamhället ligger på västkusten i Bohuslän. Det är mysigt och inte alltför stort med cirka 1000 innevånare, har en trevlig gästhamn och ett antal populära restauranger som är öppna under sommaren. Under sommaren är skärgården utanför Fjällbacka full med både segel- och motorbåtar och de dagar Fjällbacka har mycket gäster väljer många att ta en dag på någon av öarna runtomkring, till exempel Väderöarna.

Smögen

Det här är ön där det är nattliv, musik och fest. På sommarnätterna kan det gå ganska vilt till och Smögen är en stor favorit bland ungdomar och andra som gärna har ett mer kontinentalt uteliv på kvällarna. För dig som gärna besöker Smögen dagtid men vill bo lite lugnare så är övernattning på intilliggande Kungshamn ett bra alternativ.