Rätt klädd på däck till sommar


Sommaren är ju en väldigt populär tid på året att ge sig ut till sjöss och det gäller att vara rätt klädd när man är ute. Detta kommer dock inte betyda samma saker man har på sig när man är till hamns.

segling_187701257Vid riktigt varmt väder går det ju riktigt bra att ha på sig shorts, men ju senare på dagen det är desto troligare är det att man kommer att behöva ett par heltäckande byxor. Stänk från vattnet kommer annars snabbt kyla ned en.

På överkroppen kan man ju klara sig riktigt bra med en t-shirt när det är varmt och skönt ute. Men precis som med byxorna är det bra att ha något mer heltäckande när det börjar bli sent eller då solen befinner sig i moln.

Det är väldigt lätt att bränna sig när man är ute till sjöss och solen ligger på hela tiden. Hur man väljer att skydda sig från detta är upp till var och en, men de två främsta metoderna är såklart genom solkräm eller att helt enkelt använda kläder som UV-skydd.

Solen är ju även väldigt bra på att blända folk ute till sjöss, vilket är varför så många föredrar att ta med sig solglasögon när de beger sig ut på vattnet. Dock är det inte alltid solglasögonen räcker till, som när solen står som högst. Därför kan det även vara bra att ta med sig en keps. Se bara till att binda fast den i flytvästen så den inte hamnar i vattnet.

Följer man bara dessa råd kommer man vara förberedd på det mesta sommarvädret har att erbjuda för seglare. Märker man dock att ett oväntat regnväder kommer och överraskar är det ju även bra att ha med sig lite mer ordentliga regnkläder.