Planera för sommarseglatsen redan nu


Visst det kan låta tidigt att börja planera för sommarseglatsen redan i slutet av december. Men bättre att vara ute i god tid och väl förberedd. Främsta kanske det är segelbåten som bör under vinterhalvåret gås igenom för att se till så den är i topp trim inför sommaren. Men det kan även vara andra saker som kan förberedas.

Rutten kan börjas tittas på för att se var ni ska segla i sommar. Det kanske kan bli en längre seglats nästkommande år och då gäller det att allt är väl genomgånget och väl förberett så att ni kan känna er säkra på er resa. Byt ut de saker som behöver bytas på segelbåten och förbered den så väl som ni kan inför ni åker. Den torde stå på land idag och med ett värmeelement så kan ni inne i båten fixa det som behöver fisas.

Kolla runt på nätet då mycket kan vara nedsatta priser på just nu. Det kan vara allt från saker till båten men också saker som ni kan ha med er på er resa. Se till att ladda upp med några nya böcker, dessa kan beställas redan idag så ni är säkra på att ni får de böcker som ni vill ha med på er resa. Se dock till att inte läsa dessa förrän ni är på segelbåten och gett er iväg. När väl ni ska åka så se till att packa med er allt som ni ska ha med under er sommarseglats.

Lycka till både med era förberedelser och er seglats. Må ni få bra vind i seglen!