Perfekt att göra under en seglingssemester


Har man bestämt sig för att ta en seglingssemester kommer man ha många stunder framför sig då man bara kan slappna av och göra ingenting. Dessa stunder kan man ta vara på på en hel massa olika sätt. Här kommer några av de främsta sätten.

Titta på soluppgång/nedgången

Med vatten åt alla håll och kanter kommer man ha de perfekta förutsättningarna för vackra solupp- och nedgångar. Detta är något man aldrig kommer att bli less på att uppleva och man kommer vilja stanna uppe sent och/eller kliva upp tidigt för att få så många av dessa upplevelser som möjligt.

Ta vackra bilder

Havet är ett fantastiskt motiv för bilder och oavsett om man befinner sig vid kusten eller mitt ute i havet kommer det alltid finnas möjligheten för vackra bilder. Ett bra tips är att lägga undan mobilen och satsa på en riktigt kamera istället. Har man ingen kan man svänga förbi butiken Cyberphoto innan det är dags och ge sig av och köpa en som passar.

Läsa och skriva

Gillar man att läsa kommer segling kunna bjuda på många tillfällen för att ägna sig åt denna hobby. I lugna vatten kan man göra detta både på och under däck, men när vågorna växer kan det vara bättre att hålla aktiviteten borta från vattnet. Är man någon som också tycker om att skriva kan havet vara den perfekta inspirationskällan. Men det är nog bra att vänta på lugnare stunder så inte pennan åker överallt över papperet eller fingrarna hela tiden missar tangenterna på laptopen.

Slå ankar och bada

Emellanåt kommer man också hitta stunder då man inte vill göra något annat än bara hoppa i vattnet och svalka sig. Att ta ett dopp från segelbåten och plaska runt lite innan man klättrar ombord igen och torkar av sig i solen är något alla måste göra minst en gång under en seglingssemester. Gör man det för att tvätta av sig är det bra att se till att man har rätt tvål för saltvatten. Titta in på Naturkompaniet för en bra sådan.