Höst, lek och barn


Trots att det kan vara svårt att förstå har några utav årets fantastiska sommarmånader redan passerat. Snabbare än vad man kan tro så står därför hösten åter för dörren och snart blir dagarna inte riktigt lika varma och kvällarna bara kyligare och kyligare. Självfallet kräver den kommande årstidsskarven även varmare och mer ändamålsmässiga kläder. Vi välkomnar dock hösten med regnkläder, tjocktröjor och ett leende på läpparna och laddar för en härlig lekfull tid med våra barn.

HöstskogHösten är snart i antågande och trots att vi som alltid vinkar farväl till sommaren med en eller flera tårar i ögonen så hälsar vi ändå den kommande hösten med ett leende på läpparna. Hösten är trots allt även det en fantastisk och magisk tid på året, med sina sprakande färger och fallande löv. Klädmässigt så innebär dock hösten att man åter får börja vara lite mera varsam med hur man klär sig, helst när det kommer till våra barn. De som är ute och leker och rullar runt här och var måste självfallet vara klädda för ändamålet. Varmare och mer robusta kläder är vad som gäller, något som blir viktigare och viktigare ju mer sommaren avlägsnat sig. Ju högre upp i landet du bor så händer detta såklart snabbare och det brukar faktiskt vara så att de som bor på dessa platser är bättre förberedda än andra, år för år.

Hösten kan även vara en blöt och regnig tid, något som vi seglare är väldigt införstådda med, vilket gör det ännu svårare att klä dina barn rätt. Varma kläder i all ära, men barnet blir snabbt fruset om kläderna blir blöta. Vi rekommenderar att du klär ditt barn med skor som tål vätan för dagen och att de utrustas med regnkläder, som enligt oss är en av de viktigaste klädesplaggen för yngre barn i höstrusket. Kanske trumfas regnbyxorna av mössan, som bör sitta på barnets huvudknopp när gradantalet börjat sjunka nog lågt och kalla vindar börjat uppenbara sig.