Håll håret fräscht på havet


”Med solen i ryggen och vinden i mitt hår.” Vi är många som har sjungit med i Uno Svenningssons underbara låt. En riktig klassiker som spelas varje sommar år efter år.

Texten speglar friheten och känslan med att segla och dessutom hur väder och vind påverkar oss och vår kropp på alla dess sätt.

Men hur går det med håret?

Sol, vind och vatten är element som sliter hårt på vår kära kalufs. Alltså är det inte lätt att vårda det under de omständigheterna och man vill ju inte sitta i kabyssen bara för att vara snäll mot sin frisyr.

Håret skyddar oss mot solen och inte mycket mer. Däremot lägger vi ner åtskilligt med tid och omvårdnad på det. Som ett resultat av det finns det en uppsjö av produkter som lovar det ena efter det andra.

Rädda håret

Som tur är finns det lösningar som tar hand om håret på att naturligt och hållbart sätt. Schampo utan kemikalier, såsom sulfater, silikoner, parameter eller fetter och som är skonsam mot både individen och miljön. Dessutom sker tillverkning och framställning med hjälp av solceller, regnvatten och för hand. Klicka här för att rädda ditt hår.