Förberedelser inför sommarens seglingar


Hur har vinterförvaringen av segelbåten fungerat i år? Bra hoppas vi för nu är det dags att se över sin segelbåt och börja med förberedelse inför sommarens seglingar. Tiden går fort och det gäller att man är väl förberedd då båten ska läggas i. Visst börjar det märkas av i seglarnerven och man kan tillbringa hur många helger som helst vid sin båt och förbereda den på bästa sätt inför säsongen.

Det är inte bara segelbåten som behöver rätt utrustning utan även ni som befinner er på en segelbåt. Kanske en ny seglarjacka och flytvästar är vad som behöver införskaffas i år för att kunna ge er ut på sommarens äventyr. Se till att ha kläder för alla typer av väder då ni ger er ut på er seglats. Båten behöver självklart en översyn varje år inför att den ska sjösättas. Se till så att allt är som det ska med båtens skrov, segel och annat som är viktigt för segelbåten.

Även om man sjösatt en segelbåt tidigare så kan det vara bra att repetera hur det går till att sjösätta en båt. Har du båten vid en segelklubb så finns det oftast bra hjälp att få med både verktyg och maskinförare. Det kan vara lite pyssel innan båten ligger i vattnet och det är viktigt att man gör allt i rätt ordning. Har man gjort detta många gånger så brukar det gå som en dans. När båten väl ligger i så är det bara att ge sig ut på härliga seglatser. Lycka till och ha en skön segelsommar.