Ett mer hållbart mode


De senaste åren har allt fler blivit mer medvetna om vårt klimatavtryck. Det pratas ofta om hur modeindustrin är en av de industrierna med störst klimatpåverkan. Men som tur är kan vi göra medvetna val genom att välja det mer hållbara modet. I det här inlägget får du veta mer om saker du kan tänka på för att välja hållbara kläder.

Hållbarhet

Inom begreppet hållbarhet kan man antyda flera saker. Det ena är miljöpåverkan och det andra är hur länge plagget håller. Plagg som är framtagna med bättre kvalitet håller i regel längre vilket förhoppningsvis leder till att du shoppar mer sällan. Några exempel på slitstarkt material är ofta de vi finner i naturen, till exempel ull.

Shopping

När du har bestämt dig för att det är dags att shoppa nya kläder är det alltid bra om du läser på om företaget. Många företag har en hållbarhetspolicy. Du kan till exempel handla här för att få hållbara plagg som både är unika och framtagna med bra material. En annan sak som du kan tänka på vad gäller shopping är att du inte ska shoppa mer än vad du behöver. Allt påverkar miljön och därför ska du göra medvetna val när det kommer till shopping.