Bra att ta med sig på en längre segling


När man bara tar ut segelbåten ett par timmar behöver man inte tänka så mycket på vad man behöver ha med sig utöver det viktigaste och mest grundläggande utrustningen. Men när man ger sig ut ett par dagar eller mer finns det också mer att tänka på.

Extra kläder

Väderleksrapporterna är inte alltid så exakta som vi alla fått erfara mer än en gång i livet. Och osäkerheten ökar ju alltid ju längre fram man tittar. Så även om det förutspås vackert väder hela veckan framöver bör man alltid ha med sig extra kläder för att hålla sig varm och för att skydda sig från eventuellt regn. Handskar är också bra att ha med sig.

Elektronik

En viktig sak man alltid ska ha med sig på längre seglingsturer är en satellittelefon eller liknande. Detta kan vara en väldigt viktig livslinje om något allvarligt händer. Att förlita sig på att täckning på mobilen är inte rekommenderat. En annan sak som kanske mer kan vara roligt att ta med sig är en riktig kamera. För att minska risken att man tappar den i vattnet medan man försöker fota kan man alltid satsa på en actionkamera som man fäster i något stadigt. De kommer också i en rad olika prisklasser så var och en kan hitta något som passar dem.

Verktygslåda

Behovet av att fixa det ena och det andra på plats är inte så pressande när man bara åker ut en kort stund. Men vid längre turer kan det vara väldigt praktiskt att kunna fixa även de minsta felen på en gång innan de blir värre. En standard verktygslåda kan ofta räcka men det kan även behövas en och annan reservdel. Bäst är att kolla upp innan man ger sig ut vilka delar man kan behöva för den båt man ger sig ut på.