Börja Segla


Att segla är som vi berättat en mycket härlig aktivitet, vare sig man gör det endast för skoj och rekreation eller om man har ambitioner att tävla. Därför ska vi nu prata lite om att börja segla.

Börja segla

Faktum är att Svensksegling.se sätter ord på det ganska bra på sin hemsida då man skriver följande:

”Segling är inte bara en stilla båtfärd genom ett vackert landskap. Det är också gemenskap och tävlingsnerver varvat med naturupplevelser och oförglömliga, actionfyllda äventyr”.

När man ska börja segla är det viktigt att man skapar sig en grundförståelse och tillskansar sig grundkunskaper för segling. Något vi kan rekommendera är att vända sig till Svenska seglingsförbundet och deras seglarskola. Enligt uppgift på deras hemsida så utbildas varje år närmare 6000 barn, ungdomar och vuxna på någon av de olika SFF seglarskolorna i samarbete med ungefär 100 segelklubbar runtom i landet. Vilken ”skola” man går anpassas utifrån vad det handlar om för båt samt kursdeltagarnas förutsättningar och tidigare erfarenhet av segling.

Fördelen att vända sig till SSF seglarskola är framförallt att du får en kvalitetssäkrad kursplan där utbildande ledare är kunniga och ivriga att inspirera. Förutom det så kan du räkna in äventyr och minnen för livet genom seglingen förstås.