Bo vid havet – få mer tid till segling


Om du går i tankar på att flytta vet du säkert att det finns många faktorer som spelar in när det gäller att hitta en ny bostad. En av de mest populära egenskaperna i en tomt eller ett hus är närheten till vatten. Oavsett om det gäller en lokal sjö eller havet brukar mark med vatten i närheten vara åtråvärda. Det finns flera skäl till det. En är att sjö- och havsutsikt är extremt åtråvärt som både rogivande utsikt samt statussymbol. En annan är att det underlättar aktiviteter som har med havet att göra. Med havet i närheten blir det enklare att ägna sig åt såväl vattensport och segling.

Slipp transporten

houses-on-the-seaFör dig som tycker om att ägna dig åt segling är det jackpot att bo i närheten av havet. Det gör nämligen att du kan ägna betydligt mer tid åt din hobby än om du behöver transportera dig från andra delar av landet. Istället för att ta åka ut från stan kan du gå ner till din båt på nolltid – och det gör det möjligt att ta en snabb tur efter jobbet eller åka ut en kortare vända på helgen. Dessutom kan du avvakta och se vilket väder det blir istället för att behöva överraskas av regnet i samma sekund som du når strandkanten.

Var närmare din båt

En annan positiv aspekt på seglingen som en havsnära tomt kan ha är att det låter dig vara nära närmare din båt. Segelbåtar är dyra inköp som du säkert är mycket rädd om. När du bor i närheten av havet kan du hitta en bättre plats att förvara båten samtidigt som du enklare kan se till att inga obehöriga har tillträde till den. Kanske kan du till och med ha den under ständig uppsikt med ett hus som har utsikt över bryggan där din båt befinner sig.